Bisericile Penticostale independente sau neafiliate au fost excluse din “Consiliul Pastoral al Conventiei”

20120831-103740-300x225Incredibil, dar adevarat !  Aceasta structura de conducere para-bisericeasca auto-intitulata “Consiliul Pastoral al Conventiei”  si-a schimbat din nou Statutul de Functionare cu scopul vadit de a scoate din ecuatie Bisericile Penticostale independente sau neafiliate la una din cele trei organizatii(COG, AOG si RPU). Comparati Statutul din 2013 cu cel din 2012.

http://lascaupetru.files.wordpress.com/2012/08/20120831-103740.jpg

 

2013 –  ”Se constituie din liderul fiecarei organizaţii penticostale române (Assemblies of God, Church of God, Uniunea Penticostală Română), la care se adaugă câte 5 păstori reprezentanţi ai acestor organizaţii, numiţi de liderii lor. Pastorul Coordonator al Convenţiei va fi membru din oficiu al acestui Consiliu. Moderatorul Consiliului Pastoral va fi liderul organizaţiei din care face parte Pastorul Coordonator al Conveţiei.”(http://ropenti.com/index.php/despre-noi/consiliu)

2012 – “Se constituie din liderul fiecarei organizaţii penticostale române (Assemblies of God, Church of God, Uniunea Penticostală Română), la care se adaugă câte patru păstori reprezentanţi ai acestor organizaţii, numiţi de liderii lor. De asemenea, liderii organizaţiilor sus-menţionate, de comun acord, vor invita un reprezentant din cadrul bisericilor române neafiliate. Pastorul Coordonator al Convenţiei va fi membru din oficiu al acestui Consiliu. Moderatorul Consiliului Pastoral va fi liderul organizaţiei din care face parte Pastorul Coordonator al Conveţiei.”(http://dorinpele.wordpress.com/2013/01/02/o-noua-structura-de-conducere-peste-bisericile-penticostale-romane-din-america/)

Observati ca acum in loc de 4 pastori  sunt 5 pastori “reprezentanti ai acestor organizatii” care se adauga la “liderul fiecarei organizatiei”.  Un alt lucru… au scos propozitia cu referire la bisericile romane neafiliate. Deci Bisericile care nu s-au afiliat de buna voie s-au fortat, dupa cum afiliaza mai nou “Romanian Pentecostal Union” au fost “pedepsite” cu lipsa de reprezentare in “Consiliul Pastoral al Conventiei” si implicit excluse din “partasia” Conventiei. Frumoasa partasie!… Partasie selectiva! Multumim! Tot inainte vredinici… Daca o tineti tot asa, veti putea construi socialismul  si veti inainta cu Conventie cu tot in communism. Ura! Ura! Ura!

Pana la urma, acest “Consiliu Pastoral al Conventiei” este legitim sa faca asa ceva?  Nu prea cred. Sa vedem cate Biserici se vor sesiza.

sursa: http://christ4ro.com/

Un gând despre „Bisericile Penticostale independente sau neafiliate au fost excluse din “Consiliul Pastoral al Conventiei”

  1. asta se mai numeste si politica pastorala, seamana cu ceea ce vedem in parlament.
    intrebarea se pune daca Domnul Isus ar fi facut astfel….incepem sa ne asemanam tot mai mult cu lumea. Totul este politica si intradevar aproape tot a devenit o afacere pentru lideri si traiesc bine din asta.
    Oare cat ne va mai suferii Dumnezeu fratilor?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.